Nyheder

Tjen ekstra penge, på dit gamle guld

Få en ekstra indkomst, ved salg af gammelt guld og smykker 

Ønsker du at forøge din månedlige indtægt? Så kan du nemt gøre dette, med minimal indsats og maksimalt udbytte. Mange har ofte smykker, arvestykker, mønter og andre lignende produkter liggende derhjemme, selvom man ikke nødvendigvis har dem i brug længere. Måske er de gået af mode eller passer ikke længere til din personlige stil, men det betyder ikke, at de ikke stadig kan holde stor værdi for dig. Guldpriserne varierer dagligt og bliver opdateret mange gange, i løbet af en dag. Derfor vil det være fordelagtigt for dig som privatperson, at finde en forhandler som holder trit med disse ændringer, når du overvejer om hvorvidt du ønsker at sælge ud af dit gamle guld. 

Hvordan finder jeg den forhandler, som tilbyder den bedste pris? 

Internettet giver i dag rig mulighed, for at finde den mest kvalificerede forhandler, når du ønsker at sælge ud af gamle smykker eller andre genstande, som er udarbejdet i guld. Du kan herigennem finde frem til mange forskellige forhandlere og de bedste sider, vil give dig et transparent indblik i deres priser, kontra andre opkøbere på markedet. På den måde kan du være garanteret, at få den bedste pris for dit guld. 

Er der en gennemsnitlig pris på guld? 

Nej, det er der ikke. Priserne på bliver vurderet på et internationalt plan og bliver derfor ligesom aktier på børsen, reguleret hver dag. Disse er påvirket af udforstående faktorer, som bl.a. udbud og efterspørgsel. Dertil skal man også tage højde for hvilken karat der er tale om. Et smykke i 8. karat guld vil give en lavere pris pr. gram, end et smykke som er udarbejdet i 14. karat. Dermed ikke sagt at du ikke kan få et større udbytte af et smykke i 8. karat, da vægten på smykket derfor er afgørende for prisen, hvilket også er godt at have i mente. 

Hvordan ved jeg hvilken karat, mine guld-genstande er fremstillet i? 

Når et produkt bliver fremstillet i ægte guld, vil du altid kunne finde et stempel med et nummer på denne, som indikerer hvilken karat der er tale om. Der er nedenfor lavet en lille guide, så du ved præcis hvilken karat dine produkter er fabrikeret i: 

  • 8. karat = 333
  • 14. karat = 585
  • 18. karat = 750 
  • 24. karat = 999 
  • Guldbarer= 9999

Ved at se på stemplet på den pågældende genstand, vil du igennem forskellige sider kunne se de internationale priser på dagen. Det anbefales at henvende dig hos en professionel forhandler, for at lade dem checke vægten og kvaliteten af guldet, så du kan få det bedste udbytte af handlen. 

Ønsker du at vide mere omkring køb og salg af guld? Så kan du med fordel se med her Køb af guld